Szanyi ötlete volt Sztálingrád

2010.07.22. 10:44
Egyik MSZP-s országgyűlési képviselőt sem tiltana el a nyilatkozattól Déri Balázs, az MSZP új kommunikációs igazgatója. Az 1992-ben elhunyt Déri János tévés műsorvezető fia korábban a Hustler című pornómagazin és több hírportál főszerkesztője volt.

Mit szólna hozzá édesapja, hogy az MSZP-nél vállalt munkát? Neki szimpatikus volt-e a párt?

Az édesapámnak nem lehetett szimpatikus a jelenlegi MSZP, mivel 1992-ben meghalt. Azonban azt hiszem, büszke lenne rám, hogy ilyen feladatot vállaltam, de minden bizonnyal ellátna szülői intelmekkel, jó tanácsokkal.

Fotó: Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem érzi-e eleve reménytelennek az MSZP kommunikációját?

Nem.

Van-e olyan MSZP-s képviselő, akit eltiltana attól, hogy nyilatkozzon?
Ugye ez nem komoly kérdés. Részint erre nem tudok most válaszolni, de nem is biztos, hogy szeretnék ezzel foglalkozni, mert ez politikai és nem kommunikációs kérdés.

Ki volt Déri János?

A pályafutását a Riporter kerestetikben kezdte, majd leginkább televíziós műsorokat, többek közt az Ablakot, a Nulladik típusú találkozásokat vagy az Ez+Azt vezette. 1992-ben, 41 évesen halt meg.

Ki a legjobb nyilatkozó az MSZP-ben?
Attól függ, milyen témakörről van szó, úgyhogy inkább nem mondanék nevet.

De személyes kedvence csak van?

Mindenki, aki a frakcióban dolgozik a kedvencem.

  Szanyi Tiborral már kijött az MTI Országos Sajtószolgálatánál egy MSZP-s interjú "Budapest lesz a Fidesz hadjáratának Sztálingrádja"-címmel. Árulja el, a cím az ön kreativitását dicséri?

Nem, ez a csapat és Szanyi Tibor ötlete volt. Hadd tegyem hozzá, hogy az ilyen közlemények nem voltak megszokottak, elsődlegesen formai megjelenését illetően, eddig sem a politika kommunikációs palettáján, így az MSZP kommunikációjában sem. Azonban elnézve az idesereglő újságírókat, akik most mind Szanyival akarnak beszélni, és a közel 30 portálon megjelent közleményünk azt mutatja, hogy beválik ez a forma és stratégia.