Nagy forgalomra számítsunk a hétvégén

2010.07.31. 10:10
A Forma 1-re idelátogatók, a hazafelé tartó vendégmunkások, és a nyaralók miatt erős forgalomra számíthatunk a hétvégén. Torlódások elsősorban a határátkelőknél fordulhatnak elő, a rendőrség fokozottan ellenőriz az utakon.

Erős forgalomra lehet számítani vasárnap az ország több útvonalán és határátkelőhelyén, így az M3-as autópályán a Formula-1 verseny miatt, a nyaralóhelyek környékén és a záhonyi, illetve röszkei határnál - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Vasárnap zárul Kapolcson a Művészetek Völgye rendezvénysorozat, ezért a hét utolsó napján sokan utaznak oda, illetve hagyják el a települést: megnövekedett forgalomra kell számítani a 8-as út érintett szakaszán.

Csúcsforgalom várható az M3-as autópályán is a mogyoródi Formula-1 Magyar Nagydíjra látogatók nagy száma miatt. A hét utolsó napján ismét sok lesz a napsütés, ezért az üdülőhelyek környékén ugyancsak számítani lehet zsúfoltságra.

A határátkelőknél is nagy lesz a jövés-menés

Letenyénél a határátkelőhelyen fél- egy órás várakozással kell számolni délelőttig a belépő irányban.

Záhonynál a személyforgalomban délelőtt kifelé kell felkészülni 2-3 órás várakozásra; délutántól hétfő reggelig pedig a belépő irányban alakulhat ki torlódás a megnövekedett mikrobusz forgalom miatt. Az itt átkelni szándékozók a reggel héttől este hétig nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a nyolctól négyig nyitva tartó lónyai határátkelőt használhatják.

Kétórás várakozás befelé a röszkei határátkelőnél

Röszkén a belépő oldalon a buszforgalomban egy, míg a személyforgalomban a szerbiai és magyar oldalon is egy-egy, azaz összesen két óra a várakozási idő.

Szerbia irányába a forgalom intenzív, de folyamatos. Befelé irányban a személyforgalmat nyolc, míg a buszforgalmat két sávon engedik.

A rendőrség azt javasolja, akik Szerbiából kívánnak az országba belépni, válasszák a tiszaszigeti vagy a tompai határátkelőhelyet. Előbbit csak magyar és szerbiai állampolgárok vehetik igénybe, reggel nyolc és este hat óra között.

A torlódás péntektől a szabadságukat letöltött nyugat-európai vendégmunkások miatt alakult ki, akik munkahelyükre indultak vissza. Az intenzív forgalom várhatóan vasárnap délutánig tart.

Rendőrségi ellenőrzések

A rendőrség közlése szerint országosan 200 helyen folynak közúti munkálatok, ezért kérik a járművezetőket, hogy figyeljék az erre felhívó táblákat, jelzéseket.

Az ORFK tudatta azt is, hogy a korábbi nyári hétvégékhez hasonlóan most is fokozottan ellenőrzik a járművek sebességét.