Enyhén csökkent a Fidesz tábora

2010.08.04. 08:44
A Szonda Ipsos legfrissebb felmérése szerint a jobboldalon némi mozgás figyelhető meg: a Fidesz a választás utáni gyarapodást követően valamelyest veszített táborából, a Jobbik pedig a múlt havi csökkenést követően visszaszerezte korábbi pozícióit. Az MSZP táborának mérete és összetétele az elmúlt negyedévben nem változott.

A Népszabadságban közzétett adatok szerint a lakosság egészén belül 37-12 a Fidesz–MSZP arány, a Jobbikot 9, az LMP-t 3 százaléknyian támogatják.

A biztos pártválasztói körben a kormánypártra 61, a szocialistákra 18 százaléknyian szavaznának, a nemzeti radikális pártra 14, míg a legkisebb parlamenti pártra 4 százaléknyi elkötelezett választópolgár adná le szavazatát.

Úgy tűnik, a győzteshez való áramlás jelensége ezúttal sem igazán bizonyult tartósnak, a Fidesz júliusban csaknem annyi támogatót veszített, mint amennyit a választásokat követően újonnan magához vonzott.

Az MSZP egyben tartja a választásokon mellé állt szavazókat, őket a vereség sem tántorította el a párttól. Új szimpatizánsokra nem találtak a szocialisták, így továbbra is egymilliós a támogatottságuk.

A Szonda Ipsos július 15-21. között, az ország felnőtt lakosságát reprezentáló 1500 fő megkérdezésével végzett közvélemény-kutatást.