Az MSZP és az LMP nem vesz részt Schmitt beiktatását

2010.08.05. 14:24 Módosítva: 2010.08.05. 14:53
Mesterházy Attila és Schiffer András sem lesz ott pénteken Schmitt Pál köztársasági elnöki beiktatásán. A két párt felháborodott azon, hogy csak egy nappal az ünnepség előtt küldték ki a meghívókat az ellenzéki pártoknak.

Az MSZP és az LMP felháborodott, hogy csak csütörtök délelőtt küldték el a meghívókat az ellenzéki pártoknak Schmitt Pál pénteki köztársasági elnöki beiktatására, a két párt nem lesz ott az ünnepségen, írja a nol.hu.

Mesterházy Attila frakcióvezető nyaral, de az MSZP szerint egy kerti partira sem 24 órával az esemény előtt küldik ki a meghívást. Nem kell ilyen hacacáré, írják a kétszáz fős nagy rendezvényről.

Schiffer András LMP-s frakcióvezető arcátlanságnak nevezte, hogy azután küldték ki a meghívókat, hogy reggel megjelent egy hír arról, hogy az MSZP és az LMP nem kapott meghívtást az elnöki beiktatásra. Ahol nem látják szívesen az LMP-t, oda nem mennek, szerinte a haverokat sem egy nappal a buli előtt hívják meg. Ez azt is meghatározza, hogyan viszonyulnak majd Schmitt elnöki működéséhez.

Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője is külföldön van, de a párt Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes személyében mindenképpen jelen lesz az ünnepségen.