Ihatatlan víz miatt tesznek feljelentést

2010.08.05. 16:47
Az ÁNTSZ feljelentést tesz a győri Dunapart Rezidencia ügyében és a Pannon-Víz is megvizsgálja ennek lehetőségét. Korábban az ÁNTSZ emberi fogyasztásra alkalmatlannak minősítette az épületben az ivóvizet, mert kiderült, hogy azt ihatatlan vízzel keverték.

Ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést a rendőrségen az ÁNTSZ a Dunapart Rezidencia ügyében, közölte Kiss Imre, az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézetének helyettes tisztifőorvosa.

A győri vízszolgáltatónál, a Pannon-Víznél megvizsgálják az ügyet, és később döntenek, hogy hitelrontás miatt csatlakoznak-e a feljelentéshez, mondta Tóth László, a Pannon-Víz diszpécserszolgálatának vezetője.

Az ÁNTSZ július közepén állapította meg, hogy Győr egyik társasházában, a Dunapart Rezidencia három épületében - ahol körülbelül 140 család él -, hogy az ivóvíz emberi fogyasztásra alkalmatlan.

Akkor a vízben olyan mennyiségben találtak baktériumokat és különböző élőlényeket, amelyek miatt azt ivóvízként nem lehetett elfogadni. A győri vízszolgáltató több mint egy hétig lajtos kocsiból látta el a házban élőket.

A Pannon-Víznél elmondták: a rossz minőségű vízért nem ők a felelősek. A cég csak a társasházig juttatja el az ivóvizet, ami kifogástalan minőségű. A belső hálózatot pedig a társasházat is üzemeltető Dunapart Rezidencia Kft. működteti.

Jakab Tamás, az üzemeltető Dunapart Rezidencia Kft. ügyvezetője csak annyit ismer el, hogy kútjukat egy használaton kívüli tartályra kötötték. Azt viszont nem, hogy ezeket a rendszereket összenyitották volna, hogy a vizek keveredhessenek egymással.