Kinevezték az uniós ügyi helyettes államtitkárt

2010.08.05. 14:46
Kovács Tamás Ivánt nevezték ki az európai uniós és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkárnak, kiemelt feladatai közé tartozik a kapcsolattartás a partnerországokkal.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök kinevezte Kovács Tamás Ivánt augusztus 1-i hatállyal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium európai uniós és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkárává.

A minisztérium csütörtöki közleménye szerint szakterületének vezetőjeként Kovács Tamás Iván kiemelt feladatai közé tartozik a partnerországokkal való kapcsolattartás. A jövő évi magyar soros EU-elnökség számos feladatot ad a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak is. Az energetika, a fejlesztéspolitika, a távközlés és a közlekedés európai uniós koordinációját is a helyettes államtitkár irányítja majd.

Kovács Tamás Iván széles körű EU tapasztalattal és EU tisztviselői múlttal is rendelkezik: 2007 és 2010 között az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatalának nemzetközi kapcsolatokért felelős tisztviselője volt Brüsszelben. Korábban a Külügyminisztérium kormányzati főtisztviselője volt. A több nyelvet beszélő, ELTE jogi karán végzett Kovács Tamás Iván az Egyesült Államokban jogot és nemzetközi kapcsolatokat is tanult.  • Hírek
  • Bankszámla