Csúnyán eladósodott az LMP

2010.08.09. 08:43
A tavaszi választások után újra pénzhiánnyal küzd a Lehet Más a Politika (LMP), amely az eladósodás szélére jutott – tudta meg a Magyar Nemzet.

Csúnyán el vagyunk adósodva, ezért meglehetősen szerény kampányra készülünk az őszi önkormányzati választásokon – mondta a Magyar Nemzetnek Tordai Bence, a Lehet Más a Politika (LMP) országos választmányának szóvivője.

Az LMP tizedik kongresszusa után nyilatkozó politikus a lapnak azt is mondta, hogy a pártnak nincsenek nagy támogatói, és ha ez így marad, akkor kizárólag a saktókommunikáció eszközével tudják majd elérni választóikat.

Korábban egy amerikai ingatlanbefektető volt a párt legnagyobb támogatója, a Magyarországon élő Richard Field az országgyűlési választások előtt 11 millió forintot adott a Lehet más a Politikának.

A párt az orsszággyűlési kampányhoz hasonlóan az önkormányzati választások idejére is nyílt kampányszámlát nyitott. Ezen jelenleg nulla forint a bejövő összeg.

"Mi a ti jóindulatokra, és a ti jóindulatokból most már az állami támogatásra is számíthatunk a kampányban. Illetve számíthatnánk, ha a Fidesz nem késleltetné a pártoknak járó állami pénzek kifizetését, így nehezítve a többi párt helyzetét" - olvasható az LMP honlapján.