A rendőrség vizsgálja a csörögi nyaklevest

2010.08.09. 15:39
A váci rendőrség vizsgálódik a csörögi képviselői inzultus ügyében. Még mindig rosszul van az a fideszes képviselőnő, akit állítása szerint egy szóváltás után a Pest megyei település felfüggesztett polgármestere vágott tarkón a községházán.

A sértett elmondta: a polgármester nem nyilatkozik a verésről, melynek ügyében a váci rendőrkapitányság vizsgálódik.

A pénteki inzultusra azt követően került sor, hogy a csörögi képviselőtestület keddi, rendkívüli ülésén - a 160 millió forint összköltségű óvodaépítés körüli visszásságokban valószínűsíthető szerepe miatt - fegyelmi eljárást kezdeményezett Hegedűsné Kripák Ildikó független polgármester ellen, és az eljárás lefolytatásának idejére felmentette őt a munkavégzés alól.

Az ügy vizsgálatára Jakab Helga vezetésével fegyelmi bizottság alakult. A képviselő elmondása szerint pénteken délelőtt észrevette, hogy a polgármester a községháza épületében tartózkodik, ezért utánament, hogy figyelmeztesse: felfüggesztett vezetőként semmi keresnivalója ott. Hegedűsné állítólag egy előzőleg összeszedett iratköteggel a hóna alatt elindult lefelé a lépcsőn, amikor a mellette haladó Jakab Helgát megütötte.

Tenyérrel, dühből

A sértett azt mondta: bal kézzel, tenyérrel, dühből vágta őt tarkón a polgármester, akivel évek óta rossz viszonyban vannak, egyebek mellett azért, mert mindketten indultak, illetve indulnak a község vezetői posztjáért. A korábbi konfliktusok okán a képviselő magnóval a zsebében ment be a polgármesteri hivatalba, hogy távozásra szólítsa fel a fegyelmi alá vont Hegedűsnét. A szóváltást felvette, de - mint mondta - a két gyermeke által is végignézett tettlegességre nem számított. A képviselő feljelentést tett és látleletet vetetett.

Jakab Helga hétfőn úgy nyilatkozott, hogy az ütéstől még mindig rosszul van: szédül, fáj a feje, hányingerrel küzd és a látása sincs rendben. Hozzátette: a háziorvosa szerint kisebb agyrázkódást szenvedhetett, emiatt pénteken koponyaröntgenre kellett mennie a váci kórházba.

A képviselő úgy tudja: Csörög alpolgármestere - hivatalból - szintén feljelentést tett az ügyben, ám az alpolgármester délelőtt elérhetetlen volt. Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesének információi szerint eddig csupán Jakab Helga feljelentése érkezett meg, melynek alapján a váci rendőrkapitányság jelenleg azt vizsgálja, hogy történt-e egyáltalán bűncselekmény, és ha igen, milyen.

Nem szeretne beszélni

Hegedűsné Kripák Ildikó polgármester még pénteken szabálytalannak és alaptalannak nevezte az ellene indított önkormányzati eljárást, és jogi elégtételt helyezett kilátásba. Később telefonon elhárította az állítólagos veréssel kapcsolatos kérdéseket, csak annyit jegyzett meg, hogy nem szeretne beszélni a községházán történtekről. Hozzátette, Jakab Helgával rokoni kapcsolatban állnak, ugyanis férje unokatestvéréről van szó.