Szorítja vajon a rendőrt a rendőrnadrág?

2010.08.11. 16:32
Pintér Sándor belügyminiszter megelégedettségi felmérést rendelt el a rendőri állomány körében arról, hogy mennyire szeretik az egyenruhájukat. A cél a korszerű, gazdaságos, magyaros egyenruha.

A rendőröknek nyár végéig kell megmondaniuk, hogy kényelmes-e a zubbony és alkalmas-e a nadrág bősége. A Belügyminisztérium sajtóosztályától tudtuk meg, hogy folyamatban van egy megelégedettségi felmérés, amelyben arról érdeklődnek az állománynál, hogy a jelenleg használatban lévő egyenruhák megfelelnek-e a szakmai követelményeknek, alkalmasak-e a rendvédelmi szervek munkavégzéséhez.

mavc3

A felmérés eredményének értékelése után döntik el a belügyi divatszakemberek, hogy milyen szintű változtatásra lesz szükség a rendvédelmi szervek egyenruháiban. Addig viszont nem árulják el a sajtónak, hogy miért van szükség a változtatásra, mennyibe fog kerülni, és ki tervezi az új egyenruhákat.

Magyaros gatya, tulipános blúz?

A sajtóosztályból annyit sikerült kihúznunk, hogy a Belügyminisztérium arra törekszik, hogy „a magyar hagyományokat követő, korszerű, jó minőségű, gazdaságosan előállítható egyenruhát viseljenek a rendvédelmi szervek tagjai”.

A Népszava úgy tudja, hogy a miniszter augusztus 31.-ét szabta határidőnek a divattal és kényelemmel kapcsolatos rendőri állásfoglalásokra. A lap szerint a megelégedettség-mérés célját nem közölték az állománnyal, illetve az alsóbb szintű rendőri vezetéssel sem.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Legutóbb márciusban újult a rendőrök egyenruhája, akkor újfajta láthatósági mellényt kaptak, amelynek pontos neve "08 mintájú jó láthatósági átvető" volt, és tartozott hozzá újfajta tányérsapka is. 2007-ben is korszerűsítették a rendőri ruhákat, akkor azért, mert úgy látták, hogy a régi felett eljárt az idő. Az akkori miniszter, Takács Albert 2007-ben azt mondta, az egyenruhaváltás több milliárd forintos akció.