Jenő
9 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Csókolózós videó miatt mondott le a Magyar Gárda főkapitánya

2010.08.13. 12:39 Módosítva: 2010.08.13. 12:40
Kiss Róbert lemondott a Magyar Gárda főkapitányi posztjáról. A hírt a kuruc.info tette közzé, miután a szélsőjobbos lapokat bejárta az a Youtube-videó, amelyen „Isten, Család, Erkölcs, Tisztaság, Becsület” jelszavakat hangoztató szervezet családos vezetője egy fiatal lánnyal csókolózik.

Kiss Róbert, a Magyar Nemzeti Gárda vezetője pénteken lemondott tisztségéről. Lemondását a Magyar Gárdától származó információk alapján a kuruc.info hozta nyilvánosságra.

A Magyar Gárda közlése nem tért ki Kiss Róbert lemondásának okára, a kuruc.info azonban egyértelműen összefüggésbe hozta azzal a titokban készült videófelvétellel, amelyen Kiss – még főkapitányként – egy fiatal nővel csókolózott. A felvételen látható dátum szerint az esetet augusztus 10-én örökítették meg.

A Jobbik közeli portál csütörtökön mutatta be a videót a legkevésbé sem kímélve a főkapitányt, szarkasztikus stílusban kommentálta a két perces ölelkezését: „KISS" Róbert, aki jól láthatóan Casanovának érzi magát a susnyásban.”, majd „Erkölcstelen és hazug vezetőktől mentes szebb jövőt!” üzenettel zárta a cikket.

A kuruc.info a Gárda által használt, „Isten, Család, Erkölcs, Tisztaság, Becsület” jelszavakra is emlékeztetett, miközben a videó mellett közölte a Kiss feleségéről készült mozgalmi fotót is.

Müller Nikolett
Müller Nikolett

A lap nem először ment neki szexbotrány miatt Kissnek. Egy hete hosszú tényfeltáró írást publikáltak arról, hogy a főkapitány Müller Nikolett Gárda-tagságával kapcsolatban miként vezette félre őket és a teljes nyilvánosságot.

A pornószínésznő ügye az áprilisi választás előtt pattant ki, amikor a Velvet megírta, hogy a 150 filmet jegyző lány a társaság keménymagjához tartozik. Müller Nikolett tagsága nagy vitákat kavart a szervezetben, ezért áprilisban végül bejelentették, távozik a Gárdából. Kiss egy nemrég készült interjúban ezt meg is erősítette, ám egy demonstráción készült fotók azt bizonyítják, hogy pornós lány továbbra is aktív tagja maradt a Gárdának.