Narancssárga riasztás négy régióban

2010.08.13. 19:26 Módosítva: 2010.08.13. 21:47
Az egész országban kialakulhatnak heves zivatarok péntek este, de három régióra már narancssárga riasztást adott ki az OMSZ. A Dunántúlon és a Dél-Alföldön 90 km/h-s széllökések, és helyenként akár 50 milliméter csapadék is lehet.

Négy régióra is narancssárga riasztást adtak ki, de az ország egész területén várhatók hevesebb zivatarok pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint.

A nyugat-, közép- és dél-dunántúli régióra zivatarokra és az esőre vonatkozóan is másodfokú riasztás van érvényben, így előfordulhatnak hevesebb zivatarok, ezeket 90 km/óránál erősebb széllökések, valamint legalább két centiméter nagyságú jég is kísérheti. A rövid idő alatt leesett csapadék mennyisége helyenként meghaladhatja az ötven millimétert. A zivatarokra narancssárga riasztás van érvényben a Dél-Alföldön is.

Kolláth Kornél, az OMSZ meteorológusa azt mondta, hogy este kilenc-tíz óra körül már Pest megyében is kialakulhatnak zivatarok. Péntek éjfélig az észak-magyarországi régiót leszámítva az egész országra kiadhatják a narancssárga riasztást a heves zivatarok miatt.

A hétvégén is szinte az egész országban előfordulhatnak helyenként heves zivatarok. Ezek viszont nem nyomják rá a bélyegüket az egész nap időjárására, mivel várhatóan csupán néhány órás, de intenzív viharok lesznek.