Ciki fotón Gyurcsány mellett szerepelni

2010.08.24. 10:21 Módosítva: 2010.08.24. 10:30
Kártérítést követel a Magyar Nemzettől az a fodrásznő, akiről megjelent egy fotó az újságban, amint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő haját vágja. A lap szerint nem követtek el szabálysértést.

200 ezer forint nem vagyoni kártérítés követel egy fodrász, Cs. Szilvia a Magyar Nemzettől, amiért a lap beleegyezése nélkül közölt le egy olyan fényképet, ahol Gyurcsány Ferenc haját vágja – írja az MN

Az ominózus fénykép egy azok közül, amiket augusztus elején találtak az Országház alagsorában. A megsemmisítésre szánt fotókat Déri Miklós fotós készítette, többek között Gyurcsány Ferenc mindennapjairól.

A fizetési felszólítás szerint a lap komoly kárt okozott a volt miniszterelnök haját vágó hölgynek, akinek saját bőrén kellett tapasztalnia, micsoda negatív következményei lehetnek annak, ha valaki Gyurcsány mellett mutatkozik egy Magyar Nemzetben leközölt fényképen.

Cs. Szilvia Magyar Nemzetnek küldött keresetében így ír az ügyvédje: "Köztudomású, hogy lapjukban, illetve kiadványuk olvasóközönsége között Gyurcsány Ferenc nem örvend túl nagy népszerűségnek, mi több, túlzás nélkül megállapíthatjuk, hogy a volt miniszterelnöknek gyakran még a neve is szitokszóként funkcionál."

Bár a lap szerint a leközölt fotókat jogszerűen tették közzé, és azokon semmilyen olyan jelzés nem szerepelt, hogy az ábrázolt személyek bármelyikének lenne kifogása a felhasználással kapcsolatban, Déri Miklós másképp nyilatkozott.

Az Indexnek elmondta, a fényképek között sok olyan is volt, ami nem hivatalos megbízásból, illetve különböző magánrendezvényeken készült és a szereplők nagy része nem járult hozzá, hogy ezek megjelenjenek a sajtóban. Ő erre figyelmeztette is a Miniszterelnöki Hivatalt. A fotós elmondta azt is, a Magyar Nemzettől is megkeresték, hogy közölhetik-e a fényképeket, amire azt válaszolta, hogy erről az azon szereplőket kell megkérdezni, hogy hozzájárulnak-e.