Egy volt MSZP-s képviselő zavarta meg a Fidesz tájékoztatóját

2010.08.25. 14:41 Módosítva: 2010.08.25. 15:20
A sukorói ügy fejleményeiről tartott sajtótájékoztatót Budai Gyula miniszterelnöki megbízott, melyen Török Zsolt volt szocialista képviselő is megjelent. A Fidesz szerint ordítozott, a politikus úgy emlékszik, csak kérdéseket tett fel.

"Példátlan incidens" zavarta meg a Miniszterelnökség szerda délutáni sajtótájékoztatóját, közölte Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő. Azt írta, "egy volt MSZP-s képviselő, Török Zsolt zavartan viselkedve megjelent Budai Gyula sajtótájékoztatóján, majd – az újságírók munkáját akadályozva – ordítozni kezdett a teremben".

A közlemény szerint a hívatlan vendég többszöri felszólításra sem fejezte be a rendzavarást, "és nem volt hajlandó közölni, milyen okból és milyen minőségében tört be egy éppen zajló sajtótájékoztatóra".

Török Zsolt, még képviselőként
Török Zsolt, még képviselőként

Török Zsolt kérdésünkre elmondta: hálistennek még független annyira a magyar sajtó, hogy kamerák rögzíthették, pontosan mi is történt. "Budai Gyula tájékoztatója után felálltam, és elmondtam a tényeket, majd kérdéseket tettem fel" - közölte.

A volt képviselő szerint Budai a volt miniszterelnökök vallomásaiból összeollózott részeket, és ehelyett inkább azt kellene kiderítenie, hogy Orbán Viktor miről tárgyalt Ronald Lauderrel idén februárban.

A történtek után az MSZP sajtóosztálya is közleményt adott ki. Azt írták, a legrémisztőbb jelenet nem a sajtótájékoztatón zajlott le, hanem azt követően, amikor Török Zsoltot két „gorilla” kísérte le egészen a kapuig, "mintha egy nemkívánatos személyt kellene kivezetni az Országházból".

A miniszterelnöki megbízottat egyébként Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc is beperelte. A volt miniszterelnökök kétrendbeli rágalmazás és személyiségi jogaik megsértése miatt fordultak bírósághoz.

Budai Gyula szerdán megismételte: egyértelműen valószínűsíthető, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon "igen rég tud a sukorói beruházásról", és nem 2008. május 21-e - a parlamenti egyeztetés napja - volt az első időpont, amikor a befektetőkkel találkoztak, hanem már korábban.