Folytatná a kormány az aktív törvényhozást

2010.08.27. 14:58
A miniszterelnök a Professzorok Batthyány Körének meghívását elfogadva szeptember 7-én értékeli az első 100 napot. Szóvivője szerint a kormány folytatja az aktív törvényhozást.

A miniszterelnök szóvivője a Parlamentben újságírók előtt elmondta: Orbán Viktor a kormány első 100 napját értékelő beszédében kitér majd azokra az intézkedésekre, amelyeknek célja Magyarország gazdasági önrendelkezésének helyreállítása. Szól majd a gazdasági akcióterv 29 pontjáról és a stabilitás megteremtésére irányuló pénzügyi-gazdasági intézkedésekről.

Szijjártó Péter szerint „a kormányalakítás óta eltelt több mint három hónapban a kormány annyit tett, mint a korábban első száz napok alatt az összes kormány együtt, vagy talán még annál is többet”.

Vagyis „az ország helyzete, a világgazdasági helyezet különlegessége, az elmúlt száz nap intenzitásának különlegessége”, valamint az a „történelmi felhatalmazás”, amelyet a kormány kapott, mind-mind azt indokolja, hogy ha eltelik száz nap a kormány munkájából, akkor azt érdemes értékelni, és érdemes abból következtetéseket levonni a jövőre vonatkozóan – magyarázta Szijjártó Péter, hogy miért fogadta el a kormányfő a Professzorok Batthyány Körének meghívását.

A parlament egy aktív időszakot zárt, és ha a kormányon múlik, ez a munka továbbra is aktív marad – válaszolta a szóvivő arra a kérdésre, hogy a nyári rohammunkát nyugodtabb tempójú törvényhozás váltja-e.