Megérkeztek Magyarországra az elhunyt katonanő földi maradványai

2010.08.29. 09:17 Módosítva: 2010.08.29. 10:57

Megkezdődött Kecskeméten a hétfőn Afganisztánban orvtámadásban meghalt katonanő, Pappné Ábrahám Judit földi maradványait szállító repülőgép fogadása és a katonai tiszteletadás. Az 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra vasárnap korán reggel Németországból érkezett meg a hamvakat szállító gép.

Pontosan tíz órakor a repülőbázis egyik távoli pontjáról a tiszteletadás helyszínére gördült a gép. A posztumusz hadnagy hamvait szállító repülőgépet a gyászoló családtagok, Hende Csaba, a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere, Benkő Tibor altábornagy, vezérkari főnök, valamint a hősi halált halt katonanő parancsnoka és bajtársai fogadták.

A tiszteletadás után a katonanőt szülőfalujába, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alacskára szállítják. Itt lesz hétfőn a temetése.

Az afganisztáni Baglán tartományban augusztus 23-án ért támadás egy magyar katonai konvojt, melynek során egy katona meghalt, hárman megsérültek. Az elhunyt Pappné Ábrahám Judit törzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptették elő, s a honvédség hősi halottjának tekinti.