Kerteket árasztott el a szennyvíz Velencén

2010.09.19. 20:14
A helyiek szerint nem biztos, hogy a sok eső miatt öntött ki a hétvégén a szennyvíz Velencén, többen úgy vélik, hogy új települések és szállodák bekapcsolása miatt nem bírja a rendszer a terhelést. A DRV azt ígéri, megszünteti a kiöntést, és vizsgálatot indít.

Kiöntött a szennyvíz Velencén, elárasztotta a kerteket és a pincéket a Cserje utca környékén. A Dunántúli Regionális Vízmű, DRV Zrt. tájékoztatása szerint a csatornába került sok esővíz okozta a kiöntést, több helybéli szerint azonban esőtől független problémáról van szó.

A helyiek állításuk szerint már pénteken tapasztalták Velencefürdőn, hogy a közcsatorna fedlapja alól tör fel a szennyvíz, de többszöri bejelentésre sem történt semmi. Szombatra a környék kertjei és pincéi már 30 centiméteres szennyvíz alatt voltak. Vasárnap reggel 8 órától két szippantós autóval szívatták a kertekből a szennyvizet, ám a helyzet jelenleg is változatlan, mondta egy velencei üdülőtulajdonos.

Ebben a térségben külön rendszer gyűjti a csapadékot, és külön rendszer a szennyvizet. Ennek ellenére nagyobb mennyiségű esővíz került a szennyvízelvezető-rendszerbe, mondta Jankó Gábor, a DRV PR-vezetője.

A helyiek azonban nem az esőt okolják, szerintük augusztus 16-án száraz idő volt, mégis éppen így tört fel a csatornából a szennyvíz. A településen elterjedt hírek szerint a rendszer azért nem bírja a terhelést, mivel új településeket kapcsoltak be, és egy wellness-, valamint szálloda-komplexumot is.

A DRV Zrt. új vezetése elkötelezett a probléma megoldásában, ezért ki fogja vizsgálni annak okát és meg fogja szüntetni azt, mondta Jankó Gábor.