Hűtlen kezelés miatt feljelentést tettek a bodajki fideszesek

2010.09.22. 12:12
A bodajki fideszesek szerint az önkormányzat elkótyavetyélte a bodajki kastélyt. A polgármester szerint minden annyit ér, amennyit adnak érte.

Feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt a Fidesz bodajki szervezete, mert úgy vélik, hogy a bodajki kastélyt és a hozzá tartozó ingatlanrészeket áron alul adta el az önkormányzat. A polgármester azt mondja, egy korábbi feljelentés miatt az ügyészség már az eladáskor átvizsgált mindent, és nem talált törvénysértést.

125 millió forintért adta el a kastélyt és a hozzá tartozó közparkot az önkormányzat még 2007-ben. Azóta semmilyen fejlesztés nem történt, folyamatosan megy tönkre az épület, nemrég pedig megkezdték a bontását is- jelentette be szerdán, székesfehérvári sajtótájékoztatóján Varga Péter, fideszes polgármester-jelölt. Hozzátette: az öt helyrajzi számú ingatlant magába foglaló területre, az ár húszszorosának megfelelő banki jelzálog került nemrég. Akkor néztek utána, és kiderült, a város telekárai szerint az ingatlan 400 millió forintot érne. A feljelentést kedden tették a székesfehérvári ügyészségen, ismeretlen tettes ellen.

Oszlánszky Zsolt polgármester úgy érvelt: minden annyit ér, amennyit a piacon adnak érte. Az önkormányzat azért adta el a magyar befektetőnek a kastélyt, hogy idegenforgalmi vagy iparűzési adóbevétele legyen. Már az értékesítéskor névtelen feljelentés érkezett, ezért a közigazgatási hivatal figyelemmel kísérte az eladást, az ügyészség pedig bekérte az anyagot, de nem talált törvénysértést.

Az 5 hektáros park és a 625 négyzetméteres kastély 1998-ban került a Kincstártól az önkormányzat tulajdonába. 2007-ig turista szállásként üzemelt.