Magyar Hírlap: Új szereplők a romagyilkosságokban

2010.09.28. 07:30
A Magyar Hírlap egy rendőri jelentésre hivatkozva azt írja, hogy az egyik gyanúsított ismeretségi köréből egy olyan férfi került a nyomozók látókörébe, aki a támadások idején és helyszínei közelében más bűnözőkkel telefonált.

Lehettek segítőik a romagyilkosságok elkövetőinek, írja a Magyar Hírlap. A lap birtokába került rendőri jelentések alapján a nyomozók látókörébe került az egyik gyanúsított ismeretségi köréből egy olyan férfi, aki  bűnözőkkel tartotta a kapcsolatot, és a támadások idején és helyszínei közelében telefonbeszélgetéseket folytatott velük.

A lap címlapján is bemutatott rendőrségi dokumentum egy S. Gábor által használt mobiltelefon adatait elemzi. A Magyar Hírlap szerint ez a férfi az egyik gyanúsott, P. Zsolt korábbi munkatársa. A lap szerint S. Gábor a piricsei támadás körüli egy órában egy Cz. Balázsként jegyzett lopás, garázdaság, rongálás, magánlaksértés és emberkereskedelem miatt korábban börtönben ült férfival beszélt telefonon, Piricse közelében. A nagycsécsi kettős gyilkosság éjjelén pedig egy másik, büntetett előéletű férfival beszélt.

Mindez persze nem azt jelentik, hogy ezek az emberek részt vettek volna a támadásokban, csupán azt, hogy nem minden alap nélküli a sejtés, hogy a romák elleni támadások gyanúsítottjainak lehettek segítőik - írja a lap.