Gyurcsány forradalmi szimbolikával szervezkedik

2010.10.07. 12:30
Levélben értesítette a potenciális gyurcsányistákat Gyurcsány Ferenc arról, hogy megint nekiáll átalakítani az MSZP-t. A volt miniszterelnök a kapcsolat.hu-n azt is bejelentette, hogy hivatalosan október 23-án alakítja meg új platformját. Ez lesz a hátországa a pártelnökkel, Mesterházy Attilával szemben.

A ráncfelvarrás nem elég az MSZP-nek, a pártban politikai fordulat kell, nyilvánította ki egy videóinterjúban véleményét Gyurcsány Ferenc a blogjának is helyet adó kapcsolat.hu-n.

A videóval megkezdődött saját kampánya, amellyel az exkormányfő az MSZP meghatározó politikusának szerepét kívánja visszaszerezni. Gyurcsány a videóban bejelentette, szimbolikusan október 23-án alapítja meg Demokratikus Koalíció névre keresztelt platformját.

A videóban Gyurcsány rögtön jelentős távlati célt tűzött ki a párt elé, mégpedig azt,  hogy megint a Fidesz váltópártja legyen. Az ezüst szépen csillog, de az arany kell, üzente békülékeny hangot ütve a párt belső közönségének. Gyurcsány víziója szerint erre a szerepre akkor lesz alkalmas a szocialista párt, ha képes a centrum felé nyitni, széles tömeget befogadni a 89-es demokratákból, akikkel a közös nevező a 89-es alkotmányosság, valamint az, hogy utálják a Fideszt, és azt, ahogy uralma alá vonta Magyarországot.

Gyurcsány kampánya részeként levelet is szétküldött azoknak, akik a tavaszi Röpirat névre keresztelt, jelentős méretű írásának megjelenése után személyes konzultációra jelentkeztek be hozzá. A levélben azt ígéri, hogy a platform alapító okirata és a platformba való jelentkezéshez szükséges adatlap csütörtöktől megtalálható lesz a kapcsolat.hu-n.