2024. június 21. 15:00
Szlovákia 1
Ukrajna 2
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00 ÉLŐ
Lengyelország 1
Ausztria 3
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Blikk: tudott a veszélyről a Mal Zrt. vezetője

2010.10.12. 08:23
Bár a hétfőn őrizetbe vett Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója korábban azt állította, hogy minden mérési adatot rendben találtak a katasztrófa előtt, a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a Blikk információi szerint olyan tanúvallomások birtokába jutottak, amely szerint a Mal Zrt. felső vezetése tudott a gátszakadás veszélyeiről.

A Blikk azt írja, hogy egy főmérnök tett terhelő tanúvallomást, megdöbbentő dolgokról lebbentve fel a fátylat.

A lap információi szerint az is elhangzott, hogy a Mal Zrt. egyik üzemében a dolgozók feje fölött kígyózik a savat, lúgot és más folyadékot szállító csövek sokasága. Meghibásodásuk esetén nyugdíjas dolgozókat hívnak be, mert csak ők tudják, hogy melyik cső, mit szállít.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a hétfőn reggeli órákban előállították, majd őrizetbe vették Bakonyi Zoltánt. A férfit az iszapkatasztrófával összefüggésben több ember halálát okozó közveszélyokozással és környezetkárosítással gyanúsítják - közölte hétfő délután a rendőrség. Bakonyi kihallgatása a rendőrségi közlemény szerint folyamatban van. A rendőrség előterjesztést tesz az előzetes letartóztatásba helyezésére.