Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Lezárult a nyomozás a lehallgatási ügyben

2010.10.14. 19:44 Módosítva: 2010.10.14. 19:45
Hivatalosan nem tudni semmit, de a Magyar Nemzet azt írta, heteken belül vádat emelnek Dávid Ibolya, Herényi Károly és Szilvásy György ellen.

Lezárult a nyomozás az ügynevezett lehallgatási ügyben - erősítette meg Szilvásy György volt titokminiszter ügyvédje az MTI-nek csütörtökön.

Sebes Péter elmondta: a sajtóban megjelent, a lehallgatási üggyel kapcsolatos ügyészségi információk miatt negyedik alkalommal kért levélben tájékoztatást a Központi Nyomozó Főügyészségtől.

Hozzátette: két nappal ezelőtt még azt a tájékoztatást kapták, hogy meghosszabbították a nyomozást, csütörtökön pedig az ügyész már azt közölte telefonon, hogy iratismertetés lesz az ügyben, vagyis lezárult a nyomozás.

A Magyar Nemzet csütörtöki száma írt arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség heteken belül vádat emel az úgynevezett lehallgatási botrányban meggyanúsított Szilvásy György egykori titokminiszter, Dávid Ibolya volt MDF elnök, Herényi Károly korábbi frakcióvezető, valamint Tóth Károly egykori szocialista honatya ellen.

Az ügyészség szerint Dávid és Herényi egy, a titkosszolgálat által rögzített, majd kiszivárogtatott hangfelvétel segítségével elkövette a kényszerítés bűntettét - olvasható a napilapban.

A Magyar Nemzet szerint a főügyészség bizonyítottan a titkosszolgálatok által rögzített beszélgetés törvénytelen nyilvánosságra kerülése kapcsán hívta fel a katonai ügyészséget a felelősség megállapítására.  • Vennék
  • Hírek