Pintér újabb rendőrkapitányt rúgott ki

2010.10.19. 11:58
A BRFK rendészeti főkapitány-helyettese rendelkezési állományba kerül. A megyei és kerületi rendőri vezetők lecserélése mellett ez a harmadik központi szervezeti egységnél történt felmentés.

Pintér Sándor belügyminiszter – az országos rendőrfőkapitány javaslatára – október 15-i hatállyal visszavonta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rendészeti főkapitány-helyettesének vezetői megbízását – közölte a rendőrség kedden.

A közlemény szerint Bozsó Zoltán, újabb beosztásba helyezéséig, rendelkezési állományban marad. A belügyminiszter a rendészeti főkapitány-helyettesi feladatok ellátásával, október 16-i hatállyal, Markó Attila III. kerületi rendőrkapitányt nevezte ki.

Szeptember óta több rendőri szerv, illetve kapitányság élén is új vezető dolgozik. Pintér Sándor szeptember 1-jei hatállyal a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetőjének Török Zoltánt, a Készenléti Rendőrség parancsnokának pedig Balogh Jánost nevezte ki Hatala József országos rendőrfőkapitány javaslatára.

Ugyanekkor vonták vissza a Nógrád és a Veszprém megyei rendőrfőkapitány megbízatását. Előbbi, Szabó Jenő a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának vezetője lett, a főkapitányi poszton Némedi Gábor váltotta.

A volt Veszprém megyei főkapitány, Bolcsik Zoltán feladata miniszteri biztosként a Nemzeti Védelmi Szolgálat létrehozása lett. Szeptember közepén indoklás nélkül visszavonták a Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány, Gorgosilits Fábián, valamint a Köztársasági Őrezred személyvédelmi és objektumvédelmi főosztályait irányító Kardos Imre és Sevcsik László vezetői kinevezését.

Október elején több kerületi rendőrkapitányság élén történt változás. Ekkor a VIII., a IX., a X., a XVI., a XVII. és XIX. kerületi rendőrkapitányság vezetőjét cserélték le.