Leszerződtették a Gyurcsány-videós netsztárt Navracsicsék

2010.10.20. 11:23
A Best of Gyurcsány-videóival ismertséget szerzett huszonéves Tomanovics Gergellyel kötött szerződést a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nyáron a miniszterek és államtitkárok nyilvános szerepléseinek dokumentálására. Tomanovics cége nettó 1,13 milliót keresett a megbízással.

Nettó 1,13 millió forint értékű szerződést kötött a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) annak a huszonéves férfinak, Tomanovics Gergelynek a cégével, aki egy Gyurcsány kijelentéseiből összeollózott videóklippel szerzett ismertséget az interneten 2006-ban.

Tomanovics videóit fölkapta a Fideszhez közeli média is, sorozattá bővülő anyagairól elismerően írt a Fidesz.hu és a Hír Tv is többször beszámolt a klipek népszerűségéről. (A sorozat összes részét itt lehet megnézni.) "Tomanovics Gergely, a videó készítője egyszerű és meggyőző módszert használ: szembeállítja a politikusok nyilatkozatait a puszta tényekkel" - harangozta be a vizitdíjas népszavazásra készített Tomanonvics-videót a Kurucinfo, amely rendszeresen "szenzációs videónak" nevezte cikkeiben Tomanovics anyagait.

A Greyhound Multimédia Kft., amellyel a szerződést a KIM idén nyáron kötötte, 2007 novemberében alakult, és két tagja van: Tomanovics Gergelyné és a neten Gery Greyhound nicknéven futó Tomanovics Gergely.

A cég az 1,13 millió forintért azt vállalta, hogy valamivel több mint egy hónapon át, 2010. júlus 15. és augusztus 19. között miniszterek és államtitkárok nyilvános szereplésein dokumentáció jellegű videófelvételeket készít, feldolgoz, konvertál és archivál a tervezett Kormányzati Dokumentációs Központ számára – derül ki a KIM által kötött szerződéseknek a tárca honlapján közzétett listájából.

Megkérdeztük a KIM sajtóosztályát, hogy Tomanovics gyurcsányos videóival szerzett ismertsége közrejátszott-e abban, hogy most állami megbízást kapott. „A cég kiválasztásakor annak technikai felkészültsége és szakmai jártassága játszott fontos szerepet” - válaszolta a KIM.

"Korábbi, hobbijellegű projektjeim miatt kerestek meg, én pedig örömmel vállaltam, mert imádok mindent, ami kép és mozog" - írta megkeresésünkre a KIM-mel kötött szerződésről Tomanovics.

Korábban is volt már munkakapcsolata a Fidesszel, tavaly ő készítette a párt európai parlamenti kampányfilmjét. Erről a megbízásról a blogjában leírta, hogy Gyürk András, a Fidesz EP-kampányának vezetője kereste meg, miután publikálta a Gyurcsány álarca című videóját, és Gyürk vetette fel, hogy kis módosításokkal akár kampányfilmként is hasznosíthatnák a Gyurcsányt és Bajnait összemosó kisfilmet. "Természetesen örömmel igent mondtam a megtisztelő megkeresésre, nagyra értékelem, hogy a Fidesz keresi a magamfajta internetes alkotók együttműködését" - írta akkor a blogjában.  • Hírek
  • Hírek