A Fővárosi Főügyészségen járnak az SZDSZ-es struccgyilkosság aktái

2010.10.22. 13:36
Meddig jut az Állatkert vezetőit borzalmas és képtelennek tűnő bűnökkel megvádoló, az érintettek által viccnek tartott feljelentés?

Damoklész pandájaként lebeg Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója felett az úgynevezett struccfasírt-gate.

Legfrissebb információink szerint a Központi Nyomozó Főügyészség a Fővárosi Főügyészségre küldte át azt a névtelen feljelentést, ami gazdasági bűncselekmények mellett két strucc megölésével, majd étteremi felszolgálásával vádolja Persányit, aki korábban szabad demokrata színekben környezetvédelmi miniszter is volt.

(Ebből a cikkünkből többet is megtudhat a bizarr dokumentumról, amit névtelen szerzője a Köponti Nyomozó Főgyészségen kívül elküldött a Hatfejű Nyúl Társadalmi Igazságfeltáró Érdekcsoportnak is. A papír Persányit gyakorlatilag az állatvilág Hagyó Miklósaként mutatja be. )

Talán a tiszaeszlári per óta nem volt ekkora próbája a magyar liberalizmusnak, ráadásul itt sokkal több vérről van szó, mint az ismert előkép esetében. A névtelen vádaskodó szerint a Persányi megalomániája miatt elevenen az orrszarvú elé hajított struccokat Ráday Városvédő Mihály ex-SZDSZ-politikus egyik rokonának éttermében tették volna pénzzé.

Nincs hatáskörünk elbírálni a feljelentés tartalmát, ezért tettük át az ügyet az illetékes Fővárosi Főügyészségre - mondta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főgyészség szóvivője.