Havazott a Kékestetőn

2010.10.26. 10:50 Módosítva: 2010.10.26. 15:49
Magyarország legmagasabb csúcsán fagypont körüli a hőmérséklet, de a hét második felében enyhül az idő, az igazi télre még várni kell.

Az időkép.hu szerint kedden délelőtt megérkezett a tél. Az ország legmagasabb pontján 0 fokot mérnek, és néhány órán át havazott.

Hétfőn megérkezett egy tőlünk nyugatra elhelyezkedő ciklon csapadékmezője, mellyel párhuzamosan hideg levegő áramlott először a Dunántúlra, majd az ország keleti felére is.

Máshol is lehet kisebb havazás: Dobogókőn délelőtt fél tizenegykor 0,2 fokot mértek, a hőmérséklet folyamatosan csökken.

A hét további részében délnyugat felől egyre enyhébb léghullámok érik majd el az országot, így jellemzően nyugodt, napos, csapadékmentes időre számíthatunk, csak a szél élénkülhet meg időnként. Hajnalonként többfelé lehet gyenge fagy és ködfoltok is nehezíthetik a közlekedést, írta Kurunczi RIta meteorológus.

A rendőrség idén már többször felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes felszereltetni a téli gumikat. A német ADAC a 185/65 R 15, illetve 225/45 R 17 méretű abroncsokat vizsgálta, és alig talált olyat, amely nem felelt meg az elvárásoknak.