Elrendelték a nyomozást Mayer püspökék ellen

2010.10.27. 11:23
Baranya Megyei Főügyészség megindította a hatósági vizsgálatot a pécsi egyházmegyei Mayer Mihály pécsi püspök és az egyházmegye korábbi gazdasági igazgatója, Wolf Gyula katolikus pap ügyeiben. A püspökség ellen hétfőn érkezett egy legalább negyven rendbeli feljelentés az NNI-hez.

Nyomozást rendel el az ügyészség ismeretlen tettes ellen a Pécsi Egyházmegyét érintő, kedden nyilvánosságra került feljelentéssel összefüggésben. "Az ügyészség szerint szükséges a feljelentésben foglaltak tisztázása" - indokolta a döntést Petréteiné Malomsoki Csilla, a Baranya Megyei Főügyészség helyettes vezetője az MTI-nek szerdán.

Az Index kedden írt arról, hogy hosszú listába foglalt bűncselekményekkel gyanúsítja a pécsi egyházmegye püspökét, Mayer Mihályt és az egyházmegye tulajdonába tartózó cég, a Fény Kft. ügyvezetőjét, Wolf Gyulát egy ismeretlen. bűncselekményekkel, köztük pénzügyi, okirat-hamisítási és szexuális ügyekkel gyanúsította meg egy ismeretlen.

Mayer Mihály püspök
Mayer Mihály püspök

A Nemzeti Nyomozó Irodához és a megyei főügyészséghez hétfőn eljuttatott feljelentés legalább negyven különböző visszaélést sorol fel, pénzügyi, ingatlanos, okirat-hamisítási és szexuális ügyekkel hozva összefüggésbe a két egyházi embert. A feljelentéshez tanúvallomásokat és írásos bizonyítékokat is mellékeltek.