Eltörölték a tatabányai városi tévét

2010.10.28. 19:18

A tatabányai közgyűlés csütörtöki ülésén a társaság csődközeli helyzete miatt jogutód nélkül megszüntette a Tatabányai Közösségi Televíziót (TKTV), és elrendelte a társaság végelszámolását.

"A televízió rossz anyagi helyzetéért az előző ügyvezetés felelős. A korábbi vezető nyugdíjba vonulása óta, négy hónapja nincs ügyvezetője a társaságnak. Azt sem lehet megmondani, 15 vagy 20 millió forintból lehet-e kiegyenlíteni a tartozásokat" - mondta el az ülésen Schmidt Csaba polgármester (Fidesz).

A TKTV száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő, egyszemélyes társaság, amely a televíziós műsor készítése mellett Itthon címen városi lapot adott ki, illetve kezelte a város hivatalos internetes oldalát.

A televíziót csaknem tíz évig egy az MSZP szavazataival kinevezett ügyvezető igazgatta. A társaság megszüntetését csütörtökön a tizenegy fideszes képviselő mellett a hat MSZP-s testületi tag is megszavazta.

A közgyűlés Bereznai Csaba alpolgármestert (Fidesz) bízta meg, hogy a következő ülésre dolgozza ki a testületi ülések közvetítésének lehetőségét, januárra pedig az új városi lap kiadásának tervét, továbbá megbízott egy gazdasági szakembert a társaság végelszámolásával.

A Tatabányai Közösségi Televízió a közelmúltban ünnepelte fennállásának 25. évét, kilenc főállású alkalmazottat és több egyéni vállalkozót foglalkoztatott, az intézményben több, országos televízióban dolgozó szakember kezdte pályafutását.  • Hírek
  • Árfolyam