Országos tüntetést akar az MSZP

2010.10.28. 14:43

Országos tömegdemonstrációt tart a kormány eddigi tevékenysége ellen november 27-én az MSZP, jelentette be a pártelnök csütörtökön. Mesterházy Attila sajtótájékoztatón közölte: a rendezvény egyben évértékelő is lesz, amelyet a következő években is megtartanak majd. A mostani esemény egyik célja, hogy a jelenlevők értékelhessék a Fidesz-KDNP hatalomban töltött hat hónapját.

A rendezvényre - amelyen a pártpolitikusok mellett civilek is felszólalnak majd - több ezer embert várnak. A helyszínről később adnak tájékoztatást. Az elképzelések szerint a pártpolitikusok mellett civilek, szakértők, értelmiségiek is tartanának beszédet, "hiszen a jelenlegi demokráciát és intézményeit ért támadások pártpolitikán felül állnak, színtől függetlenül minden jóérzésű embernek fel kell emelnie szavát az ország érdekében". A demonstrációra a pártelnök meghívott és "szívesen vár minden demokratikus érzelmű, a jogállamot tisztelő és féltő állampolgárt".

Tüntetést szervez a demokrácia védelmében jövő hét keddre a Gyurcsány Ferenc támogatását élvező Magyar Demokratikus Charta is, tiltakozásul "az Alkotmánybíróságot ért otromba kormányzati támadás ellen". Az MSZP elnöke kérdésre válaszolva azt mondta: örül a charta november 2-ára szervezett tiltakozó akciójának, mert ez is azt mutatja, hogy civilek is fellépnek az Alkotmánybíróság elleni támadás ellen.

A LMP egy nappal későbbi demonstrációjáról Mesterházy azt mondta: a szocialista  párt nem szervez közös tiltakozó akciót az LMP-vel, és ő maga sem tervezi, hogy részt vesz a rendezvényen.