A terrorelhárítóknak nincs munkaköri leírásuk

2010.11.02. 07:31
A mai napig sincs munkaköri leírása azoknak a rendvédelmi dolgozóknak, akiket a szeptemberben működésbe lépett Terrorelhárító Központba (TK) rendeltek munkavégzésre.

A TK látja el Schmitt Pál államfő és Orbán Viktor miniszterelnök személyi védelmét, míg a többi hasonló védelmi feladat a biztosítást korábban teljes körben végző Köztársasági Őrezrednél maradt. A TK dolgozói a mainapig nem tudják hivatalosan, hogy mi a dolguk, mert nem kaptak munkaköri leírást, írja a Népszava.

A lap úgy tudja, hogy a TK állományába a rendőrség minden szervének kötelessége volt átengedni bármely beosztottat, illetve technikai eszközt, sőt ingatlant, melyet a miniszterelnökség hatáskörébe tartozó, lényegében az ORFK-tól független, önállósult rendőri központ parancsnoka igényelt. Ez több működési és hatásköri zavarhoz vezetett a testületen belül.

A Független Rendőr-szakszervezet ez ügyben megkereste a tízmilliárdos költségvetéssel alapított TK főigazgatóját, Hajdú János tábornokot, Orbán Viktor korábbi biztonsági főnökét. Az érdekvédelmi szervezet felhívta a figyelmet arra, hogy a berendelteknek már a szolgálatteljesítés megkezdésekor meg kellett volna kapniuk munkakörük dokumentumait. Hajdú válasza szerint a leírásokat a szervezeti és működési szabályzat, illetve ügyrend jóváhagyását követően, várhatóan november végén, december elején kaphatják meg.