Előzetesben maradnak a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjai

2010.11.04. 16:10
A Fővárosi Bíróság két hónappal újra meghosszabbította a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását. A döntés még nem jogerős, mert a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

A Fővárosi Bíróság megalapozottnak találta az ügyészi indítványt, és úgy ítélte meg, hogy az előzetes letartóztatás indoka változatlanul fennáll a csepeli kettős gyilkosság mindkét gyanúsítottja esetében, így január 9-ig előzetesben kell maradniuk. A bíróság megállapította, hogy a kényszerintézkedés szeptemberi meghosszabbítása óta nem történt olyan változás az ügyben, mely enyhébb kényszerintézkedés elrendelésére adna lehetőséget. A végzés nem jogerős, mert a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én ölték meg az intézmény igazgatóját és helyettesét. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a gondnokot, K. Tamást és a gazdasági igazgatót, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának szocialista tagja volt.

A BRFK két büntetőeljárást is indított 2009 januárjában: az életvédelmi osztály emberölés miatt folytatott nyomozást a gondnokkal és a volt gazdasági igazgatóval szemben, előzetes letartóztatásuk mellett. A gazdaságvédelmi osztály pedig sikkasztás, csalás és okirat-hamisítás miatt folytatott eljárást. Ez utóbbi ügyben vádemelés is volt már Deme Gábor és korábbi élettársa, a szintén az iskolában dolgozó K. Ildikó ellen jelentős értékre, folytatólagosan, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett sikkasztás és magánokirat-hamisítás miatt.

A BRFK egy korábbi közleménye szerint a vagyon elleni bűncselekmények az emberölés motivációjaként is szolgálhattak.