FTP: Száznál is többen ismerik az új riasztási rendszert

2010.11.05. 17:43 Módosítva: 2010.11.05. 17:45
A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság közleményben reagált csütörtöki cikkünkre. Azt írták, nem igaz, hogy az új rendszer működését csak egy ember ismeri.

Munkatársunk csütörtökön még nem talált olyan embert, aki nyilatkozott volna a fővárosi tűzoltók új riasztási rendszeréről. Cikkünk megjelenése után a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság (FTP) közleményben reagált.

Azt írták, hogy a régi rendszerről való átállás múlt hétfő és csütörtök között zajlott, és a november 1-jei ünnep miatt döntött az FTP arról, hogy a régi és az új rendszert párhuzamosan működteti, mivel az ünnep idején az új rendszer támogatásához még szükséges informatikai és szolgáltató szervezetek, ahol 8 órás munkaidőben dolgoznak, nem álltak teljes mértékben rendelkezésre. "Az esetlegesen gyertyagyújtással összefüggő tűzesetekre adott gyorsabb reakció miatt az FTP-nél kiemelt figyelmet kap az ilyen jellegű ünnep" - hangsúlyozták.

A hosszú hétvégén a régi és az új rendszer párhuzamosan működött, kedden viszont már leállították a régi rendszert és azóta a riasztások kizárólag az új rendszer támogatásával zajlanak - írták.

Ezen túlmenően egyebek mellett cáfolták azt is, hogy az új rendszer működését csupán egy ember ismeri, hiszen az FTP-nél több mint százan részesültek az új rendszerrel kapcsolatos működési ismeretek oktatásában. A teljes rendszerszintű ismeretekkel pedig beosztásuknak megfelelően "több mint négy ember rendelkezik" - tették hozzá.

A nyílt közbeszerzési pályázat során törvény által megfogalmazott összeférhetetlenség nem állt fenn a bírálóbizottságok egyetlen tagjánál sem, így nem igaz azon állítás, mely szerint a győztes cég alkalmazottja a tender bírálóbizottsága egyik tagjának a felesége, írták.