Genexpo: Nem háztartási izzókat szereltek be Sanghajban

Nem 800 forintos háztartási halogén égőket szereltek be a sanghaji expo magyar pavilonjába darabonként 13 ezer forintért, hanem különleges kivitelű, számítógéppel vezérelt LED-izzókat tartalmazó egységet, derül ki a magyar részvételt szervező Genexpo 2010 Hungary Kft. közleményéből.

A Genexpo 2010 szerint téves az az állítás, hogy a sanghaji expo magyar pavilonjába olcsó tömegcikknek számító halogén égőket szereltek be, és darabonként 13 ezer forintot számláztak ezekért.

Pénteken a távozó elszámoltatási kormánybiztos, Papcsák Ferenc azt közölte: az állami vagyon elherdálásának példája, hogy 790 forintért beszerezhető izzókat 13 ezer forint darab áron vásároltak meg Kínában.

A cég - egy korábbi tévétudósítás 885 forintról szóló állítására reagálva - vasárnap azt közölte: a beépített eszköz egy LED-izzókat tartalmazó egyedi egység, amely számítógépes hálózatban, elektronikus vezérléssel állítható be, és több színben illetve színhőmérsékleten képes világítani akár váltakozva is. Ez az elektronikai világító egység a beszereléssel - 5-10 méter hosszú fa hangdobozokba - együtt került 13 ezer forintba - írja közleményében a Genexpo.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) hűtlen kezelés és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt feljelentést tett a magyar pavilon ügyében.