Előzetesben marad Geréb Ágnes

2010.11.08. 10:28 Módosítva: 2010.11.08. 12:18
Meghosszabbították Geréb Ágnes előzetes letartóztatását, a bíróság szerint tartani lehet attól, hogy szabadlábon megsemmisítené a bizonyítékokat, vagy más módon megnehezítené a bizonyítási eljárást.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság két hónappal meghosszabbította Geréb Ágnes előzetes letartóztatását. Az orvos-bába egy hónapja van rács mögött, mert az általa vezetett Születésházban szülés közben majdnem meghalt egy csecsemő.

 

Geréb Ágnes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás. A nőgyógyászt október elején vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba.

A bíróság álláspontja szerint továbbra is tartani lehet attól, hogy a több hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárás hatálya alatt álló gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megsemmisítené a bizonyítékokat, vagy más módon megnehezítené a bizonyítási eljárást. A bíróság indoklása szerint tartani lehet attól is, hogy a szülésznő újabb, hasonló jellegű, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, ha szabadlábra kerülne.

Az otthonszülések közben előforduló balesetek miatt többször eljárás indult már Geréb Ágnes ellen, egy korábbi ügy miatt 2007. október 26-tól három évre eltiltotta hivatása gyakorlásától a bíróság.