Érdekes nevek lehetnek Benedek Fülöp VIP-listáján

2010.11.09. 07:35 Módosítva: 2010.11.09. 07:35
Sok közéleti szereplőnek okozhat álmatlan éjszakát Benedek Fülöp volt agrárállamtitkár letartóztatása, nem kizárt, hogy a Postabank hajdani VIP-listájához hasonló vadásztatási névsor kerül majd elő, olvasható a Népszabadságban.

A Népszabadság emlékeztet: a korábban más ügyben első fokon, nem jogerősen elítélt Benedek Fülöpöt most jogtalanul szervezett protokollvadászatok szervezésével és saját célú beszerzések hivatali kasszából való kifizetésével vádolná a nyomozó hatóság. Az exállamtitkár közeli munkatársai szerint mindig mindent pedánsan feljegyzett, így sok érdekes név is felbukkanhat azokban a dokumentumhegyekben, amelyeket a nyomozók lefoglaltak.

Többen úgy gondolják, Gyurcsány Ferenc esetleges sukorói szerepéről is adatokat és információkat szerezhetnek a nyomozók Benedek irathalmazaiból vagy vallomásából.

A lap megjegyzi, hogy a korábbi ügye után az állami szférából távozó Benedeknek Csányi Sándor OTP-vezér adott menedéket: birtokpolitikai főtanácsadóként új földhitelezési konstrukció kidolgozásával bízta meg.

Egyes források szerint ez az agrártámogatási program korábban a Fideszt is érdekelte volna, ám a parlament elé került földtörvénytervezet már más megoldásokat tartalmaz. Ennek ellenére még a letartóztatása után sem bontott szerződést a volt államtitkárral az OTP, amely az ártatlanság vélelmének jegyében az eljárás lezárásáig a főtanácsadóval szemben semmilyen munkajogi lépést nem tervez.