Olivér
4 °C
8 °C

A rektorok előre kérnék a nyelvvizsgát

2010.11.11. 08:50

A felsőoktatásba jutás feltételévé tenné a nyelvvizsgát a rektorok egy része, írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Rektori Konferencia kedden tárgyalta az új felsőoktatási törvény koncepcióját, ahol az is felvetődött, hogy a hallgatóknak legalább egy szemesztert külföldi felsőoktatási intézményben kellene eltölteniük.

Az egyetemek vezetői alapvetőn pozitívan fogadták a felsőoktatási törvény koncepcióját, csak az intézmények finanszírozásának tervezett átalakításával kapcsolatban fogalmaztak meg kritikát.

A tervezetet várhatóan karácsony után véglegesítik, a jelenlegi dokumentumban nincsenek benne azok a részek, amelyeket Pokorni Zoltán volt fideszes oktatási miniszter kifogásolt.

Pokorni az Indexnek adott interjújában azt mondta, az oktatásért felelős KDNP-s államtitkár nem egyeztetett a Fidesszel a felsőoktatási törvény koncepciójának nyilvánosságra hozatala előtt. Hoffmann Rózsa erre úgy reagált: nem a sajtón keresztül üzengetve kell megtárgyalni a koncepciót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?