Hazamehet Wieszt János

2010.11.12. 17:02
Ugyan korábban elsőfokon meghosszabbították Wieszt János előzetes letartóztatását, de másodfokon a bíróság megállapította, hogy elegendő ha házi őrizetben marad.

Hazamehet a júliusban előzetes letartóztatásba helyezett Wieszt János, volt XI. kerületi szocialista képviselő. Wieszt a továbbiakban házi őrizetben várhatja tárgyalását.

A volt önkormányzati képviselőt azzal gyanúsítják, hogy 2,2 millió forintot vett át egy vállalkozótól, és cserébe egy önkormányzati üzlethelyiség eladásának támogatását ígérte. Wieszt kitart ártatlansága mellett, és politikai támadásnak tekinti a gyanút. A kenőpénz vélelmezett átvételéről egy rejtett kamerásfelvételis készült.

Korábban elsőfokon a bíróság decemberig meghosszabbította Wieszt előzetes letartóztatását, ezt azonban pénteken a másodfokon eljáró Legfelsőbb Bíróság már nem találta szükségesnek.

A bíróság szerint nem áll a fenn veszély, hogy Wieszt veszélyeztetheti a bizonyítási eljárást, mert az már nagyon előrehaladott állapotban van. Ettől függetlenül a bíróság megállapította, hogy a nyomozás eddig összegyűjtött adatai a gyanúsítást erősítik.