Az ELTE vezeti az egyetemi toplistát

2010.11.15. 08:38
A HVG Diploma 2011 különszámában közölt felsőoktatási rangsort az oktatók és a hallgatók kiválósága alapján állították össze. A bölcsészettudományi és az orvosi karok szerepeltek a legjobban.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a legjobb magyarországi felsőoktatási intézmény, derül ki a HVG Diploma 2011 különszámából, melynek tartalmát az eduline.hu ismerteti. Idén első alkalommal állította össze a magyarországi főiskolák és egyetemek abszolút rangsorát az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK).

A második helyet a Szegedi Tudományegyetem szerezte meg az oktatók és hallgatók kiválósága alapján összeállított rangsorban. A harmadik a Semmelweis Egyetem, a negyedik a Budapesti Corvinus Egyetem, az ötödik pedig a Debreceni Egyetem lett.

A legjobb tíz közé bekerült a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem, valamint két egyházi felsőoktatási intézmény is: a Károli Gáspár Református Egyetem oktatóinak és hallgatóinak teljesítménye a hetedik, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemé pedig a kilencedik helyre volt elég.

Az összesített kari rangsorban idén is a bölcsészettudományi és az általános orvosi karok állnak a legjobban. Kiemelkedett még a Szent István Egyetem fővárosi székhelyű állatorvos-tudományi kara, a Corvinus gazdaságtudományi kara az ELTE-TTK.