A Biszku-ügy a Legfőbb Ügyészségnél

2010.11.16. 20:51
Panasszal élt a Legfőbb Ügyészségnél a Biszku-feljelentés elutasítása miatt Gellért Ádám. A feljelentő azt kérte, helyezzék hatályon kívül a Fővárosi Főügyészség elutasító határozatát, mert álláspontja szerint az megalapozatlan és nem tartalmaz érdemi indoklásokat.

November elején a Fővárosi Főügyészség elutasította a Biszku Béla elleni feljelentést. Az egykori belügyminisztert egy magánszemély jelentette fel az '56-os forradalom utáni megtorlásban játszott szerepe miatt.

Gellért Ádám feljelentésének elutasítását az ügyészég azzal indokolta, hogy elévülés miatt már nem indítható nyomozás, emellett a feljelentésben foglaltak sem minősíthetők emberiség elleni bűntettnek.
Gellért Ádám kedden arról tájékoztatott, hogy panasszal élt a Legfőbb Ügyészségnél az elutasító határozat ellen.

Azt kérte, helyezzék hatályon kívül a Fővárosi Főügyészség feljelentést elutasító határozatát, amely szerinte megalapozatlan és nem tartalmaz érdemi indoklást.

Emellett azt kérte, hogy a Legfőbb Ügyészség rendeljen el nyomozást Biszku Bélával szemben, valamint, hogy hivatalból fontolja meg nyomozások elrendelését az 1956-os megtorlásokban résztvevő ismeretlen személyek ellen.