Farkas Flórián osztja majd a romák pénzét

2010.11.19. 08:49
Farkas Flórián elzárta a pénzcsapot, és azt a jövőben csak akkor hajlandó megnyitni, ha a különböző választott testületekbe neki tetsző roma vezetők kerülnek. Minderről egy titokban készített hangfelvétel tanúskodik, írja a Népszabadság.

A Népszabadság szerint a fideszes Farkas Flórián vezette ideiglenes fővárosi cigány önkormányzat igyekszik elosztani a pozíciókat a jövő év eleji választás előtt.

Egy titokban készült hangfelvétel szerint a Lungo Drom elnöke a lopások megszüntetését és az átlátható gazdálkodás megteremtését jelöli meg célként, egyéb kijelentései viszont arra utalnak, hogy valójában klientúrát épít.

Közlése szerint néhány roma fiatal számára engedélyezte ösztöndíjak kifizetését, de "minden máshol a pénzt én zároltam. Tehát pénzforrás addig nincs, amíg a testületek rendesen föl nem állnak, és én azt nem látom, hogy ott hiteles vezetők vannak, akikben én megbízom, merthogy a javaslatot – ha úgy tetszik, a döntést – én hozom meg".

A felvételből kiderül továbbá, hogy Farkas véget akar vetni az "alapítványosdi játszmának", kész tényként kezeli egyebek mellett a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány megszűnését is. A pénz ezentúl egy helyen lesz, de – teszi hozzá a nyomaték kedvéért – "azt én irányítom".

Farkas Flórián a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után kiadott közleményében úgy fogalmaz: függetlenül attól, hogy ki mit ragad ki a szövegkörnyezetéből, "minden általam elmondott szót és kijelentést vállalok".