Újraválasztották az MSZOSZ elnökét

2010.11.20. 16:47
A szombati szakszervezeti kongresszuson megerősítették tisztségükben a korábbi vezetőket. Elfogadtak egy hat pontból álló nyilatkozatot is, amelyben többek közt a visszamenő adóztatás és a reálbérek csökkenése ellen tiltakoztak.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége VII. kongresszusa szombaton megválasztotta a szövetség régi-új tisztségviselőit, a küldöttek ismét Pataky Pétert választották elnöknek,  közölte az MSZOSZ kommunikációs irodájának vezetője, Meskó László.

A kongresszusi küldöttek az MSZOSZ alelnökének Hernádvölgyi Andreát, a Gazdasági Ellenőrző Bizottság elnökének pedig Rajcsányiné Gróf Gabriellát választották meg. Mindketten ugyanezt a tisztséget töltötték be a korábbi ciklusban.

A küldöttek szombat délelőtt elfogadtak egy hat pontból álló nyilatkozatot is, amelyben elfogadhatatlannak nevezték a reálbérek csökkenését és a törvények, valamint a kollektív szerződések alapján járó tisztességes jövedelmek visszamenő megadóztatását, tiltakoztak a jogbiztonságot támadó törvénymódosítások ellen, és azonnali tárgyalásokat kezdeményeztek a nyugdíjrendszer átalakításáról.