2024. június 22. 15:00
Georgia
Csehország
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 22. 18:00
Törökország
Portugália
BVB Stadion Dortmund II. forduló
2024. június 22. 21:00
Belgium
Románia

Szünetelni fog a Blaha Lujza téri ételosztás

2010.11.24. 07:18
A tér felújítása miatt nem folytathatja a megszokott helyszínen az ételosztást az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány, írja a Magyar Nemzet. A Teleki térre akarnák átköltöztetni őket, de a szervezet tart attól, hogy a rossz hírű környékre nem követnék őket a rászorulók.

Nem kaphatják meg a rászorulók megszokott ételüket a budapesti Blaha Lujza téren, mert a teret felújítási munkák miatt lezárják, írja a szerdai Magyar Nemzet. A téren az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány tizenegy éve oszt élelmiszercsomagtot, amely egytálételből, kenyérből, joghurtból és gyümölcsből áll. Az alapítvány munkatársa, Szilaj Péterné Csilla a napilapnak azt mondta: naponta legalább ötszázan állnak sorba ételért, a többség idős ember vagy elszegényedett, sokgyermekes család, egyharmaduk hajléktalan.

A szervezetenek kedden azt ajánlották, hogy a felújítás idején folytassák a munkát a Teleki téren, de ide nem akarnak költözni, mert tartanak attól, hogy a rossz hírű környékre a rászorulók nem mernék követni őket, olvasható a Magyar Nemzet cikkében. A szervezet azt szeretné, ha a felújítás alatt is kijelölnének nekik egy szegletet a téren vagy valamelyik környező kis utcában. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. későbbre ígért választ.

Cikkünk megjelenése után az alapítvány jelezte, hogy péntekig még megtartják az ételosztást a szokott helyszínen, a Blaha Lujza téren.