Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-3 °C
2 °C

Tavalyi fideszes módosító javaslatokat nyújt be az MSZP

2010.11.25. 15:14
Legalább negyven 2009-es módosító javaslatot ad be pénteken a jövő évi költségvetéshez a Tolna megyei Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő. A több milliárd forintot érintő módosítókat tavaly a helyi fideszes képviselők nyújtották be a Bajnai-kormány által készített büdzséhez.

2009-ben az MSZP-SZDSZ-es többség leszavazott számos fideszes módosítóindítványt, amelyek a Tolna megyei beruházásokra vonatkoztak. Harangozó Tamás szocialista képviselő most leporolta a több milliárd forint átcsoportosítását kérő javaslatokat.

Harangozó csütörtöki, szekszárdi sajtótájékoztatóján azt mondta, várta, hogy a Tolna megyei kormánypárti képviselők idén is benyújtják azokat a javaslatokat, amelyeket 2009-ben az Bajnai-kormány költségvetéshez beadtak, de egyetlen ilyen sem érkezett a Ház elé.

Most itt a lehetőség, hogy megszavazzák, ha nem, akkor egyértelmű, hogy tavaly csak hülyítették az embereket – mondta az Indexnek Harangozó.

A felfrissített javaslatok között van az is, amelyben fideszes Horváth István, Szekszárd polgármestere és egyéni országgyűlési képviselője tavaly 900 millió forintos állami támogatást kért a szekszárdi élményfürdő építéséhez. A város a pénzt akkor nem kapta meg, ezért banki kölcsönből kezdődött meg az építkezés. További módosító javaslatok szóltak a szekszárdi atlétikapálya, biogázerőmű támogatásáról.

Horváth István, Szekszárd polgármestere az MTI-nek azt mondta, politikai propagandának tartja Harangozó akcióját. Horváth szerint célszerű lenne, ha Harangozó egyeztetne a várossal, mielőtt módosító javaslatokat nyújt be, mert akkor megalapozottan tehetné ezt. A kormánypárti politikus az élményfürdő kapcsán hangsúlyozta, hogy egy már elkezdett beruházásról van szó, amelyhez nem életszerű pluszforrást kérni, tavaly viszont még az előkészítés szakaszában volt.