Egyelőre nem töröltek madridi járatot Ferihegyen

2010.12.03. 20:10
Egyelőre nem törölte madridi járatait a Malév, a Wizzair viszont Valenciába irányította pénteki, a spanyol fővárosba induló gépét, miután Spanyolországban bezártak több repülőteret (köztük a madridit és a Palma de Mallorcában lévőt), mert a légiirányítók nagy része nem vette fel a munkát.

A Malév pénteki tájékoztatása szerint egyelőre nem született döntés arról, hogy törölnék a szombat délelőtt 10 órakor Madrid-Barajasra induló, illetve az onnan 16.55-kor visszainduló járatukat.

Varró Balázs, a Wizzair munkatársa azt mondta, a Ferihegy 1-ről péntek este induló járatukat Valenciába irányították, onnan buszokkal szállítják tovább az utasokat Madridba. A Wizzair pénteken Valenciába küldi a Kolozsvárról és Prágából a spanyol fővárosba induló járatait is.

A madridi légikikötőt működtető Aena társaság közlése szerint a légiirányítók közül túl sokan nem jelentek meg a munkában, hanem beteget jelentettek. A spanyol légiirányítók hosszú ideje tárgyalnak a céggel a bérekről, a munkakörülményekről és a juttatásokról, ezért felmerült, hogy esetleg bújtatott sztrájkról van szó a hétvége előtt.