Navracsics szerint Vadai nem kívánatos

2010.12.06. 12:45

Kettős állampolgárságos népszavazás, Groupo Milton és hárommillió magánnyugdíjasnak kiosztott pofon is előfordult a parlamenti ülés napirend előtti és interpellációs szakaszában. Születnek ezenkívül fontos döntések is.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hatodikként a szocialista Garai Levente a hónapok óta fizetésképtelen Ganz-Röck munkásai érdekében szólal fel, párttársa, Szűcs Erika pedig arra kíváncsi, hogy vajon a családi adókedvezményt is az iskolalátogatáshoz kötné-e a kormány, mint a segélyt.

  • Harmadikként a jobbikos Lenhardt Balázs kérdezi Réthelyi nemzetierőforrás-minisztert arról, hogy a borsodi gyerekerőszakolás fényében mit gondol a hazai gyermekjóléti rendszer működéséről. Őt a második kormánypárti öninterpelláló követi, Nagy Andor az iskolatej-program iránt érdeklődik, tehát mindenki megnyugodhat, lesz iskolatej. Az elempés Kaufer Virág és Jávor Benedek a tököli reptér tervezett fejlesztése ügyében interpellálja Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert. A tököli repteret kereskedelmi légikikötővé fejlesztenék üzleti körök, figyelmen kívül hagyva, hogy a repteret körbenőtték a környező települések. Az nem jó, ha az ember feje fölött negyven méterrel légi forgalom zajlik.

  • A nap első interpellációja a szocialista Simon Gáboré, aki a "miniszter úr bejelentéseinek gazdasági hatásairól" kérdezi Matolcsy nemzetgazdasági minisztert. Simon a múlt héten élvezetes párbajt vívott Orbán Viktorral az azonnali kérdések órájában, élvezetesebbet, mint Gyurcsány és Orbán. Másodikként L. Simon László végre elmondhatja a harmadik hete a programban lévő, de eddig mindig csak nyolcadik helyen jegyzett interpellációját a Márai-programról, amely ezek szerint mégsem szűnik meg. A program keretében a Bajnai-kormány tízmilliárd forintot szánt könyvtárfejlesztésekre, ezt azonban a nyáron Orbánék leállították.

  • Nagy lendülettel folytatja munkáját hétfőn a parlament, kiigazítják a tavalyi és az idei költségvetést, megalapozzák a jövő évit, továbbá immár kilenc évre megválasztják az új legfőbb ügyészt, aki egyáltalán nem új, sőt, régi ismerős, Polt Péter, akit már a Fidesz már első kormányzása idején is legfőbb ügyésznek választott.

  • Megválasztják az új Polt Pétert

    Nagy lendülettel folytatja munkáját hétfőn a parlament, kiigazítják a tavalyi és az idei költségvetést, megalapozzák a jövő évit, továbbá immár kilenc évre megválasztják az új legfőbb ügyészt. Aki egyáltalán nem új, sőt régi ismerős: Polt Péter a Fidesz már első kormányzása idején is legfőbb ügyész volt.