Kulcsár szerint nem károsultaknak fizettek ki milliárdokat

2010.12.10. 15:08
Offshore hátterű cégeknek is fizettek jogalap nélkül milliárdokat kártérítésként, mondta Kulcsár Attila a HírTV-nek adott interjújában. A volt befektetési tanácsadó szerint eddig elkerülték a felelősségre vonást a Kulcsár-ügy haszonélvezői, új nevek is előkerülhetnek a megismételt elsőfokú eljárásban.

Esetenként több száz millió forintos, vagy milliárdos nagyságrendű összegeket fizettek ki kártérítésként olyan ügyfeleknek, akik nem is voltak károsultak a Kulcsár-ügyben, mondta Kulcsár Attila a HírTV Célpont című műsorának adott interjújában.

Kulcsár szerint a választott bíróságok az esetek nagy többségében helytelen döntéseket hoztak.

A Célpont birtokába került dokumentumok szerint a választott bíróságokon és peren kívüli megállapodásokkal csaknem 12 milliárd forintot ítéltek meg Kulcsár Attila egykori ügyfeleinek, 56 magán- és jogi személy, köztük ismert emberek és offshore hátterű cégek is kaptak kártérítéseket.

A K&H Equities volt befektetési tanácsadója szerint volt olyan ügyfél, aki több milliárd forint hozamra tett szert a számlájára vásárolt részvényekkel, Kulcsár szerint jogosulatlanul, mert részben állami pénzből vásárolta a részvényeket. Mint mondta, a K&H Equities ezen kívül még közel 1,4 milliárd kártérítést is fizetett az említett ügyfélnek, aki így több milliárd forintot rakhatott zsebre, miközben a K&H-nál befektetett vagyonában semmilyen értékcsökkenés nem volt.

Az ügyfelek többször Kulcsár Attila hamis bizonylatai alapján követelték a kártérítési összegeket a banktól, írja a HírTV.

Kulcsár azt mondta, hogy eddig elkerülték a felelősségre vonást a Kulcsár-ügy haszonélvezői, szerinte új nevek is előkerülhetnek a megismételt elsőfokú eljárásban. Ügyvédje szerint tanúként nagy valószínűséggel meghallgathatnak híres közéleti személyiségeket, politikusokat vagy volt politikusokat is.