Még az idén kinevezik a kormánymegbízottakat

2010.12.10. 07:13
Még ebben a hónapban kinevezik a megyei kormányhivatalok politikai vezetőit, értesült a Népszava. Kormánymegbízott néven kerülnek ugyanis politikusok a január elsejétől működő hivatalok élére.

A Népszava úgy tudja, hogy Heves megyében Demeter Ervin, Csongrád megyében pedig B. Nagy László lesz kormánymegbízott. Mindketten fideszes parlamenti képviselők, ahogy várhatóan a többi tizennyolc megbízott is közülük kerül ki, hiszen ennek érdekében még alkotmányt is módosítottak ősszel.

Az összevont megyei kormányhivatalok működtetésére összesen 87,5 milliárd forintot szán a kormány a jövő évi költségvetésben, ami eredetileg 7,5 milliárd forintot tartalmazott ezek működtetésére, ám Szabó Erika államtitkár módosító javaslatával, több tételből 80 milliárdos pluszhoz jutnak. A többlettámogatást - egyebek mellett - a Fogyasztóvédelmi Hatóság vagy az Országos Tisztifőorvosi Hivatal költségvetéséből csoportosították át.

A reform következő lépéseként Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter már arról is beszélt, hogy jövő nyárra elkészülhet a járások visszaállításának menetrendje, olvasható a Népszavában.