A Duna TV fizette az elnök luxuskezelését

2010.12.13. 09:40 Módosítva: 2010.12.13. 11:17
Közpénzből fizették Cselényi László, Szekeres László illetve nejeik VIP orvosi kezeléseit egy magánklinikán.

Cselényi László, a Duna TV volt elnöke és az általa kinevezett gazdasági főigazgató egy exkluzív budapesti magánklinikától rendelt orvosi szolgáltatásokat magának illetve feleségeiknek, melyek számláját a Duna TV kasszájából fizették ki - tudta meg a Magyar Nemzet egy birtokába került dokumentumból. A két vezető 2009 októberében kötött szerződést a Dr Rose magánklinikával, ennek értelmében a kórház három évig jogosulttá vált arra, hogy a szolgáltatási díjról egy összegben állítsa ki a három év ellátásának nyolcmillió forintos számláját. A közszolgálati televízió pedig vállalta, hogy a számla kézhezvételétől számolva öt munkanapon belül fizet - írja a napilap.

A szerződés négy kedvezményezettje 8 millió forintért a kórház VIP státuszú vendége lett, azaz évente megilleti őket egy "superior menedzserszűrés", szükség esetén VIP szobát kaphatnak, a nap 24 órájában igénybe vehetnek minden szolgáltatást, és otthoni ellátásra is számíthatnak. A szerződést Szekeres László kötötte a Duna TV képviseletében. A magánklinika 2000 négyzetméteres luxusingatlanja az ötödik kerületi Roosevelt téren található, berendezése egy öt csillagos hotelt idéz.

A Magyar Nemzet szerint a Duna TV új elnöke, Ókovács Szilveszter nem örül annak, hogy a sajtó hamarabb szerzett tudomást erről az ügyről, mint hogy belső vizsgálatot tarthattak volna. Azt is elmondta nekik, hogy az átadás-átvétel során nem találkozott a dokumentummal. Az ügyet súlyosbítja, hogy az üvegzsebtörvény értelmében a közpénzből kötött, ötmilliónál nagyobb összegű szerződéséket nyilvánossá kellett volna tenni.

Cselényi László 2010 júliusában nyújtotta be lemondását a Duna TV elnöki posztjáról, miután a csatornával szemben százmillió forintos hűtlen kezelés gyanúja merült fel.