Megvédené a Bécsi utcai házakat az LMP

2010.12.14. 17:54
A főváros V. kerületében található Bécsi utcai házak védelmét sürgeti a Lehet Más a Politika (LMP). A párt úgy látja: rombolás kezdődik a belvárosban.

A párt keddi közleményben ezt írja: Rogán Antal és a kerületi Fidesz-frakció támogatásával teljes gőzzel robog "a Budapest világörökségét romboló buldózer" a Belváros szívében. A Csipak Péter nevével fémjelzett ingatlanfejlesztő vállalat beadta bontási kérelmét a Bécsi utcai házakra, melyek helyén 40 milliárdos hotel- és plázakomplexumot építenének. A bontási engedélyeket közvetlenül az ünnepek előtt kaphatja meg a nagyvállalkozó - tették hozzá.

Az LMP fővárosi frakciója ezért a szerdai közgyűlésen kezdeményezi az egyik lebontandó ház fővárosi védelmének visszaállítását. A  szóban forgó, Bécsi utca 10. szám alatti, Fischer házként ismert épület idén április 29-ig fővárosi védelem alatt állt, és a védelmet megszüntet áprilisi előterjesztés csupán a ház átépítéséről, átalakításáról szólt, bontásról nem volt szó benne – olvasható a közleményben. "Reméljük, hogy az új fővárosi közgyűlés felülvizsgálja korábbi döntését, és segít a javaslat elfogadásában, amivel megakadályozhatja az értelmetlen pusztítást, mert a közérdeket nem előzheti meg a magánérdek".