A megállókban is tilos lesz a dohányzás

2010.12.15. 07:08
Az ivóvíz, a csatorna és a szemétszállítás díjának emeléséről, valamint a BKV-járművek megállóiban a dohányzás megtiltásáról dönt várhatóan egyebek mellett a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén.

Tarlós István főpolgármester bejelenti azt is, hogy Óbuda jelenlegi jegyzőjét, Sárádi Kálmánnét javasolja Budapest új főjegyzőjének, aki a hivatalából már távozott Tiba Zsoltot váltaná a poszton.

A képviselők várhatóan megtiltják a dohányzást a BKV tömegközlekedési járművek megállóiban is. A testület korábban a játszótereken és azok közvetlen közelében, valamint az aluljárókban is megtiltotta már a dohányzást.

A tilalom megszegését a közterület-felügyelők 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal büntethetnék a javaslat szerint. A jogszabály várhatóan jövő januárban vagy februárban lépne hatályba.

Az előterjesztések között szerepel Horváth Csaba szocialista frakcióvezető indítványa is, aki a bajba jutott budapesti lakáshitelesek megsegítésére új támogatási formát vezetne be.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás