Járattörlések és késések Ferihegyen

2010.12.20. 12:02 Módosítva: 2010.12.20. 12:26
Több, Ferihegyre várt és onnan induló járatot is töröltek hétfőn a fogadó városokban uralkodó rendkívüli időjárás miatt. Frankfurtba egyetlen gép se megy.

A kora reggel Budapestről Frankfurtba induló járatok mindegyikét törölték, ott a legrosszabb a helyzet, az erős havazások megbénították a város légi közlekedését, a repülőtér kifutópályái felváltva üzemelnek, több mint 540 járat nem szállhatott fel.

Frankfurt
Frankfurt

Ferihegyről indultak járatok Münchenbe, Hamburgba, Bécsbe, Stockholmba, Rómába, Milánóba, Moszkvába és Prágába, ám több Párizsba és Londonba induló gépet töröltek.

A világ legforgalmasabb légikikötőjének számító londoni Heathrow-n és a másik nagy londoni reptéren, a Gatwicken is jelentős fennakadások vannak. Szombaton és vasárnap mindkét reptéren szakaszosan üzemelt a légi közlekedés, csupán néhány repülőgép indult útjára, s még a következő napokban is késésekkel és járattörlésekkel kell számolni.

Párizs
Párizs

A brüsszeli repülőtéren szombaton és vasárnap 2-3 ezer Londonba tartó utas éjszakázott, de a légikikötő hétfő reggel már zavartalanul működött, a Ferihegyről Brüsszelbe tartó járatok is felszállhattak.

Amszterdamban is helyreállt hétfő reggelre a légiközlekedés, a járattörlések azonban a Ferihegyről Berlinbe, Varsóba és Zürichbe tartó gépeket továbbra is érintik.

Az utasok az aktuális járattörlésekről és késésekről a bud.hu címen tájékozódhatnak.

Büntessen! Mekkora bírsággal sújtaná ezt a cikket az új médiatörvény értelmében?